Nyitólap

Tanáraink

Felvételizőknek

Diákjainknak

Versenyek

Érettségi

Képek, videók

 

Vidéki és budapesti hatodikosok, nyolcadikosok!
Gyertek az Apáczai Csere János Gimnáziumba természettudományokat, kémiát tanulni!

 

Iskolánkban hat és négy évfolyamos képzés is folyik. Azoknak, akik nagyon szeretik a kémiát, a négy évfolyamos képzésünk komplex természettudományi tagozatát ajánljuk leginkább. (Aki még csak hatodikos, és 6 osztályos képzésre jelentkezik, később átjelentkezhet a tagozatokra.) A vidéki tanulók számára fontos lehet, hogy az iskola épületében ingyenesen igénybe vehető kollégium működik, amely nyugodt légkörével biztosítja a tanulás feltételeit.

A kémia a verseny és érettségi, felvételi eredmények alapján iskolánk legeredményesebb tantárgya. Ebből a tárgyból eredményességünk messze felette van a többi iskolának. Aki a konkrét eredményekre is kíváncsi tekintse meg a versenyek eredményeiről szóló oldalunkat, ahol az iskolák összehasonlításáról is találhat adatokat. A legutóbbi évek kémia érettségijének (egész iskolánkra vonatkozó összesítésben) eredményeit az alábbi oldalon lehet megtekinteni.

 

Kémia az Apáczai Gimnázium különböző tagozatain

Komplex tagozat   -  Biológia tagozat   -  Matematika-fizika és humán tagozat  -  6 osztályos képzés

  

Nyolcadikos felvételi és Irány az Apáczai! verseny, bemutatkozás természettudományi tagozatra jelentkezőknek

Az iskolai Irány az Apáczai! (korábban Műveltségi Versenyről) és a hozzá kapcsolódó bemutatkozó rendezvényekről, a nyílt napokról az iskola központi honlapján találhatók információk. Ezekre a programokra jelentkezni is az előbbi oldalakon lehet. Az Irány az Apáczai! verseny kémia (természettudományi kategória) részéről részletesebb tájékoztató is olvasható a kémia honlapunkon található.

A tagozatra való felvételihez meg kell írni a központi magyar és matematika felvételit (ezt célszerű a tanuló lakhelyéhez legközelebb lévő iskolában megtenni, de iskolánkban is lehetséges), majd a felvételi eljárás keretében jelentkezni kell az iskolánkba. Tagozatainkról, a felvételi eljárás menetéről az iskola felvételivel kapcsolatos oldalain található bővebb, naprakész tájékoztatás. A természettudományi tagozat szóbeli felvételi követelményei és néhány mintafeladat honlapunkon is elérhetők. Aki nem csak természettudományi tagozat felvételi témaköreire kíváncsi az iskolán központi honlapján érheti el ezeket.

 

 

Sályi Gergő háromszoros kémia diákolimpiai aranyérmes tanulónk